Posters maken op de Zomerschool in Almere

poster gemaakt door een leerling

poster gemaakt door een leerling

Uit onderzoek is gebleken dat een aantal kinderen na een zomervakantie van zes weken een terugval heeft en op de eerste schooldag met een achterstand begint. De Zomerschool moet dit voorkomen en biedt daarom extra onderwijs tijdens de zomervakantie.

Schermafbeelding 2013-02-04 om 2.22.20 AM.png

In de laatste drie weken van de zomervakantie krijgen leerlingen iedere dag onderwijs. In de ochtend is er aandacht voor rekenen, taal en lezen. ’s Middags is er een programma met sport, excursies en lessen waar je iets kan doen. Leuke dingen; zoals tekenen, bongospelen, animatiefilms maken of beeldbewerken.

De Zomerschool in Almere had als thema dit jaar "communicatie" en ik werd gevraagd om workshops te geven in posters maken. Twee groepen leerlingen uit de middenbouw van verschillende scholen in Almere, hebben elk in één middag een heleboel geleerd over vormgeving, lettertypes, reclamecampagnes en beeldbewerking.

Schermafbeelding 2013-02-04 om 1.52.32 AM.png

Met woest enthousiasme werden er posters gemaakt! Eerst   reclameposters voor de Zomerschool en daarna vooral van Christiano Ronaldo, snelle auto's met vuur er omheen of Selena Gomez, omringd door hartjes.

Posters kijken? Klik hier

De lessen werden afgesloten met een tentoonstelling. De op groot formaat afgedrukte posters zijn opgehangen in de school en daarna kwamen allemaal belangrijke mensen kijken; zoals ouders, verzorgers en wethouders.

Schermafbeelding 2013-02-04 om 2.04.44 AM.png

Na afloop mochten de kinderen hun poster(s) mee naar huis nemen.

poster gemaakt door een leerling

poster gemaakt door een leerling